Noutoaika Palautusaika

Usein kysyttyä

  • Yksityisvuokraus
  • Yritysvuokraus
  • Ongelmatilanteessa

Voi. Vuokrausehtojemme mukaan kuskin on oltava vähintään 18-vuotias ja hänellä tulee olla voimassa oleva ajokortti vuokrauksen aikana. Meillä on kuitenkin vuokrauksen ikärajana 27 vuotta, ja tätä nuoremmille kuskeille lisätään  vuokrauksen hintaan “Nuoren kuljettajan lisä”, 30 € per kuljettaja.

Yleensä voi, mutta palvelun saatavuus vaihtelee. Auton palautus muualle tulee sopia suoraan vuokraavan toimipisteen kanssa.

Auton palauttaminen toiseen toimipisteeseen tapahtuu lisämaksusta ja palvelusta on sovittava ehdottomasti ennen auton jättöä toiselle toimipisteelle.

Vuokraajalla on oltava voimassa oleva ajo-oikeus (ajokortti), jonka ajo-oikeusluokka oikeuttaa kuljettamaan vuokrattua ajoneuvoa. Vuokraajan on myös oltava vähintään 18-vuotias ja ajokunnossa.

Vuokraajalla on oltava myös luottokortti vuokrausta takaamassa. Tarkistamme vuokraajan luottotiedot vuokraajan luvalla. Mahdolliset maksuhäiriömerkinnät voivat vaikuttaa vuokraukseen.

Lemmikit ovat tervetulleita kyytiin rajoitetuin ehdoin ja omassa kuljetuskopassaan niin, etteivät ne aiheuta autolle tuhoa tai sotkua.

Lemmikin mukaan ottamisesta on sovittava toimipisteen kanssa ennen vuokrausta, sillä lemmikkejä ei saa ottaa kaikkiin autoihin ja toimipisteeltä pitää näin ollen tarkistaa saatavuus lemmikin kanssa matkustamiseen.

Lemmikin liittymisestä mukaan matkaan on sovittava erikseen vuokraamon kanssa ja valikoimassamme on lemmikkipaketti. Lemmikin ottaminen mukaan aiheuttaa lisäkuluja vuokrauksen hintaan, sillä lemmikkien jälkeen autot siivotaan tehostetusti. 

Auto olisi hyvä tankata aina juuri ennen sen palauttamista. Polttoaine ei sisälly varauksen hintaan ja auton tankkaamisesta vastaa vuokraaja vuokra-ajan. Jos auto palautetaan vajaalla tankilla, tankkaamme auton itse ja veloitamme siitä hinnaston mukaisen veloituksen. 

Aukioloajat on toimipistekohtaiset, ja voit tarkistaa toimipisteen aukioloajat toimipiste-listauksessa. 

Huomioithan, että osa toimipisteistämme on autojen noutopaikkoja, joissa ei ole fyysistä Scandia Rentin liikettä, vaan henkilökuntamme on tavoitettavissa niillä alueilla sopimuksen mukaan. 

Kyllä voi. Useimmilla toimipisteillämme on avaimille palautuslaatikko, johon avaimen voi palauttaa aukioloaikojen ulkopuolella. 

Palautuksen ajankohta on kuitenkin sovittava toimipisteen kanssa etukäteen, jotta voimme ohjeistaa vuokraajaa avainten jättämisen suhteen.

Automme saa viedä Pohjoismaiden alueelle vain lisämaksusta. Autolle tulee hankkia toimipisteeltä maastavientilupa (lisäkustannus), joka on maakohtainen ja josta tulee sopia etukäteen vuokraamon kanssa. 

Jos auto viedään ulkomaille ilman maastavientilupaa, vuokrausehdot eivät ole voimassa Suomen ulkopuolella sattuviin vahinkoihin ja vahingosta aiheutuneet kulut tulevat täysimääräisenä vuokraajan maksettavaksi. Perimme 150 € maksun tilanteissa, joissa maastavientilupaa ei ole maksettu etukäteen, mutta autolla on menty ulkomaille. 

Tämä on toimipistekohtaista. Osassa varauksia teemme katevarauksen, mutta joka tapauksessa tarvitsemme luottokortti-tiedot, mahdollisen omavastuu-osan ja vuokra-aikana tulevien mahdollisten lisäkulujen (sakot, tullimaksut jne.) varmistamiseksi.

Voit tiedustella asiaa tarkemmin varauksen toimipisteestä.

Vuokrauksiimme on mahdollista ostaa lisäturvaa, jolla voi rajoittaa omavastuuta. Lisäturvapaketista riippuen voit rajoittaa omavastuusi 500€ suuruiseksi.

Sopimusehtomme löydät täältä.

Vuokrauksen voi peruuttaa veloituksetta viimeistään 48 tuntia ennen vuokrauksen alkua.

Jollet löydä vastausta verkkosivuiltamme, suosittelemme ottamaan yhteyttä asiakaspalveluumme.

Asiakaspalvelu
Puhelin: 0300 870 332 (ma-pe klo 8-16)
asiakaspalvelu@scandiarent.fi 

Emme voi taata, että vuokraukseen on saatavilla juuri sama merkki ja malli kuin esimerkkiautona. Käytämme vuokrauksissamme autoluokkia, jotka sisältävät samankokoisia autoja. 

Jos haluat ehdottomasti tietyn auton merkin ja mallin, olethan yhteydessä toimipisteeseen ja tiedustelet saatavuutta. 

Autoluokkaa tai varausaikataulua voi muuttaa sikäli mikäli meillä on vapaana haluttua autoluokkaa tai vapaita autoja halutulle uudelle ajalle. Pyrimme aina mahdollisuuksien mukaan järjestämään kaikki muutokset, mutta emme voi taata, että se onnistuu. 

Pyydämme olemaan yhteydessä toimipisteeseen, josta auto on vuokrattu, jos on tarve tehdä muutoksia varaukseen. 

Varausmuutoksista emme veloita erillistä maksua, mutta jos hinta muuttuu varauksen keston tai autoluokan mukaan, voi varauksen loppusumma muuttua myös. 

Verkkosivuston kautta tehdyistä varauksista on pieni viive varausvahvistuksen saamiseen, sillä lähetämme vahvistuksen vasta kun toimipiste vahvistaa varauksen. 

Varausvahvistus tulee sähköpostitse ja tarvittaessa toimipisteestämme ollaan yhteydessä vuokraajaan myös puhelimitse. 

Tarkistathan tarvittaessa myös roskaposti-kansion, jos varausvahvistusta ei näy 24 h sisällä varauksesta.

Vuokrauksen hinnat vaihtelevat ajan, autoluokan ja toimipisteen saatavuuden mukaan, joten palvelulle ei ole olemassa yhtä ajankohtaista hinnastoa. 

Kampanjahintamme ovat samat läpi toimipisteiden (esim. Auto kuukaudeksi -kampanja), muuten vuokraushinnat vaihtelevat. Ajankohtaisimmat hinnat löytyvät hakemalla toimipisteen, autoluokan ja ajanjakson perusteella. 
Emme takaa samaa hintaa myöhemmin.

Kun syötät saamasi alennuskoodin varauskoneeseen tai varaussivullemme, näet automaattisesti alennetun hinnan varauksellesi. 

Osa alennuskoodeistamme on kertakäyttöisiä, toiset koodit on käytettävissä useita kertoja.

Lähtökohtaisesti onnistuu, asia on sovittavissa suoraan toimipisteen kanssa. 

Lähetämme vuokrausasiakkaalle tekstiviestin tai soitamme vuokraajalle. Ilmoitamme auton rekisteritunnuksen, sijainnin ja mistä ja miten saa avaimen autoon. 

Avaimen voi saada niin toimipisteeltämme kuin koodilla toimivista avainlaatikoista.
Saat tarkan ohjeistuksen auton noutoon meiltä ennen varausta ja mahdollisissa ongelmatapauksissa asiakaspalvelumme auttaa mielellään.

Tämä riippuu paikkakunnasta ja toimipisteestä. Jos auto haetaan toimipisteeltämme aukioloaikojen puitteissa, auttaa henkilökuntamme mielellään auton ottamisessa käyttöön. 

Jos taas auto noudetaan noutopisteeltämme, voi olla, että paikalla ei ole henkilökuntaamme, ellei erikseen sovita. Otathan ennen varauksen alkua yhteyttä, jos tarvitset erityistä ohjeistusta auton käyttöön ottamisessa.

Aukioloaikojen puitteissa suosittelemme ottamaan yhteyttä toimipisteeseen tai asiakaspalveluumme. Akuutissa tilanteessa, otathan yhteyttä 24h Scandia Rent Assistance -tiepalveluun.

Kaikissa autoissa on pysäköintikiekko. Osa kiekoista löytyy liimattuna tuulilasiin, osa kiekoista on perinteisiä parkkikiekkoja, jotka löytyvät hansikaslokerosta, kuskin ovesta tai keskikonsolista.

Vuokraaja vastaa pysäköintimaksuista vuokrauksen ajan. Jos autolle tulee vuokrauksen aikana pysäköintimaksuja, joita vuokraaja ei maksa, veloitetaan ne jälkikäteen vuokraajalta. Lisäksi veloitamme 25 € käsittelymaksun. 

Ole yhteydessä toimipisteeseen heti jos tiedät olevasi myöhässä. Lyhyt alle 60min myöhästyminen ei välttämättä aiheuta lisäkustannuksia. Yli 60min myöhästymisestä mahdollisesti veloitetaan lisävuorokausi. Ole kuitenkin yhteydessä toimipisteeseen, sillä joustamme mielellämme mahdollisuuksien mukaan. 

Jos vuokrauksesi jälkeen autosta löytyy jotakin henkilökohtaisia tavaroitasi, otamme ne talteen toimipisteelle. 

Ole yhteydessä toimipisteeseen tiedustellaksesi löytötavaroita. 

Toki jos huomaamme heti vuokrauksen päätyttyä jonkin tärkeän unohtuneen, pyrimme ottamaan yhteyttä. 

Olemme pahoillamme, jos kaikki ei sujunut odotusten mukaisesti. Kerrothen meille mahdollisimman yksityiskohtaisesti, mikä meni pieleen, niin voimme tarvittaessa parantaa palveluamme. Käsittelemme kaikki reklamaatiot ainoastaan kirjallisina, joten lähetä meille palautteesi yhteydenottolomakkeella tai sähköpostitse asiakaspalvelu@scandiarent.fi.

Talvikaudella lumiharja löytyy autoistamme takakontista, takapenkin jalkatilasta, ovista tai muuten näkyvältä paikalta. 

Lumiharja on vuokraamon omaisuutta, ja autosta vuokrauksen lopuksi puuttuva lumiharja veloitetaan vuokraajalta. Puuttuvasta lumiharjasta veloitetaan 30€.

Mikäli vuokraus on sovittu 100km/vrk -sopimusehdoin, ylimenevät kilometrit veloitetaan takautuvasti vuokrauksen jälkeen vuokrasopimuksen hinnaston mukaan. 

Voit tiedustella hintaa toimipisteeltä. 

Kotisivuilla näkyvät hinnat sisältävät ALV:n (24%). 


Teemme laskutussopimuksen mielellämme yritysasiakkaillemme. Olethan yhteydessä myyntiimme saadaksesi sovittua laskutusasiakkuus yrityksellesi. 

Tarjoamme yrityksille ratkaisuja, jotka sisältää lisäkuljettajia. Lisäkuljettajista tulee oma lisäkustannus.

Kaikkien kuljettajien ajokorttitiedot on toimitettava Scandia Rentille ennen vuokrauksen alkamista. 

Räätälöimme aina yrityspalvelumme tapauskohtaisesti. 

Vuokraava yritys vastaa Scandia Rentille kaikista vuokrasuhteen aikana tulleista mahdollisista vaurioista. 

Olethan yhteydessä kaikissa laskutukseen liittyvissä kysymyksissä laskutukseen, jonka yhteystiedot ovat:

Puhelin: 0300 870 332
Sähköposti: laskutus@scandiarent.fi 

Otathan yhteyttä markkinointiin. Yhteystiedot: 

Puhelin: 0300 870 108 
Sähköposti: markkinointi@scandiarent.fi

Toimi aina ensisijaisesti Suomen lain ja yleisen ohjeistuksen mukaan. Varmista, että ketään ei ole vaarassa, estä mahdollisten lisävahinkojen syntyminen parhaasi mukaan, ja auta jos joku on avun tarpeessa. 

Jos olet onnettomuustilanteessa, ole tarvittaessa yhteydessä viranomaisiin. Jos olet kolaritilanteessa toisten osapuolten kanssa, soita poliisi paikalle. Ota talteen toisen osapuolen yhteystiedot ja ota kuva onnettomuuspaikasta ja autolle aiheutuneista vahingoista. 

Saat asiakaspalvelustamme tai toimipisteeltä (toimipisteillä on 24h puhelinnumero, joka löytyy vuokrasopimuksesta) vahinkoilmoitus-lomakkeen sähköpostitse täytettäväksesi, joten olethan yhteydessä meihin heti, jos vuokra-aikana sattuu jotakin.

Aukioloaikojen ulkopuolella ole yhteydessä 24h Scandia Rent Assistance -tiepalveluun, josta saat apua matkan jatkumiseksi. 

Jos vuokra-ajalta tulee kustannuksia kuten tullimaksuja, ruuhkamaksuja, pysäköintivirhemaksuja, ylinopeus- tai muita rikesakkoja, ja ne tulevat auton rekisteritietojen perusteella meidän tietoomme, perimme mahdolliset maksut vuokrasuhteen jälkeen ja lisäämme niihin käsittelymaksun 25€. Liikennerikkomus-tapauksissa välitämme poliisille tiedon vuokraussuhteesta. 

Automme ovat uusia ja niiden kunto tarkistetaan ennen jokaista vuokrausta. Vikatilanteet ovatkin erittäin harvinaisia. Kaikenlaista voi kuitenkin tapahtua, emmekä halua jättää asiakkaitamme epätietoisuuteen. 

Ensisijaisesti suosittelemme ottamaan yhteyttä toimipisteeseen, josta auto on vuokrattu. Myös asiakaspalvelumme voi auttaa tarvittaessa. 

Jos tarvitset apua aukioloaikojen ulkopuolella matkan jatkumiseksi, suosittelemme ottamaan yhteyttä 24h Scandia Rent Assistanceen numerossa 020 690 110.

Jos auto ei käynnisty tai akun varoitusvalo näyttää punaista, ilmoita meille asiasta välittömästi. Ensisijainen yhteydenotto toimipisteeseen. Aukioloaikojen ulkopuolella yhteys 24h Scandia Rent Assistance -tiepalveluun.

Kaikissa vika- ja häiriötilanteissa, olethan aina ensisijaisesti yhteydessä Scandia Rentiin.

Jos sinulle sattuu vahinko tai auto vaurioituu käytössäsi, ilmoita meille asiasta yhteydenottolomakkeella tai sähköpostitse. Voit lähettää myös heti kuvan vauriosta.

Kun olemme saaneet sinulta tiedon vauriosta, saat asiakaspalvelustamme tai toimipisteeltä vahinkoilmoitus-lomakkeen sähköpostitse täytettäväksesi, joten olethan yhteydessä heti, jos vuokra-aikana sattuu jotakin.

Aukioloaikojen ulkopuolella ole yhteydessä myös 24h Scandia Rent Assistance -tiepalveluun matkan jatkumiseksi.

Laskutamme vaurioista ja mahdollisista seisontapäivistä jälkikäteen (huomioiden myös vuokrauksen mahdolliset lisäturvat kuten vastuuvähennykset/omavastuun poistot). Joissakin tapauksissa lähetämme laskun vasta, kun vauriot on korjattu.

Ilmoitathan aina vauriot, sillä ne tulevat joka tapauksessa ilmi.  

Tuulilasi on tehty kahdesta ohuesta lasista, joiden välissä on muovia. Halkeaman ei näin ollen yleisesti ottaen pitäisi vaikuttaa lyhyellä aikavälillä lasin kestokykyyn ja turvallisuuteen.

Voit jatkaa matkaa haljenneesta tuulilasista huolimatta, mutta otathan silti heti yhteyttä vuokraavaan toimipisteeseen. 

Me tarkistamme autot aina ennen vuokrausta ja luovutamme ne aina niin, että ne palvelevat vuokraajaa mahdollisimman tehokkaasti koko vuokrauksen ajan. Tämä sisältää myös  tuulilasinpesunesteen ja öljyn tarkistamisen. 

Vuokrasuhteen aikana tuulilasinpesunesteen lisääminen ja asianmukainen täyttö on vuokraajan vastuulla.

Jos jostakin syystä joudut lisäämään autoon öljyä, ota ensin yhteyttä toimipisteeseen, josta auto on noudettu.
Näin voimme varmistaa, että tiedät mitä öljyä sinun tulisi lisätä ja hyvitämme ostamasi öljyn kuittia vastaan. 

Älä koskaan lisää tuulilasin pesunestesäiliöön pelkkää vettä! Veden jäätyminen voi vaurioittaa autoa.

Talvinopeusrajoitusten voimassaoloaikana lisättävän lasinpesunesteen on oltava talviolosuhteisiin sopivaa.

Jos AdBlue-merkkivalo palaa, olethan yhteydessä toimipisteeseen, niin ohjeistamme sinua asiassa.

Normaalina pidettävä likaantuminen kuuluu vuokrauksen hintaan. 

Jos auto likaantuu sisätiloista huomattavasti vuokrauksesi aikana, tulisi se siistiä ennen palautusta. Älä kuitenkaan pese autoa omilla pesuaineilla. Me pesemme auton ja veloitamme siivouslisän tilanteissa, joissa auto on huomattavan likainen. 

Jos auto palauttaessa haisee tupakansavulle (tupakointi vuokra-autossa on ehdottomasti kiellettyä!), suoritamme autolle ionisoinnin, jonka veloitamme vuokraajalta. 
Tämän maksu on 150€.

Etkö löytänyt vastausta?

Noutoaika
Palautusaika
Palautuspaikka

Jos auto palautetaan muualle kuin noutopaikkaan, tulee vuokraukseen lisäkorvaus toiselle toimipisteelle jättämisestä. Tämä on huomioitu seuraavan sivun tarjouksissa. 

Palautuspaikka

Jos auto palautetaan muualle kuin noutopaikkaan, tulee vuokraukseen lisäkorvaus toiselle toimipisteelle jättämisestä. Tämä on huomioitu seuraavan sivun tarjouksissa. 

Muu palautuspaikka

Jos auto palautetaan muualle kuin noutopaikkaan, tulee vuokraukseen lisäkorvaus toiselle toimipisteelle jättämisestä. Tämä on huomioitu seuraavan sivun tarjouksissa.