Search

Historia

Aloita vuokraus kätevästi varauskalenterista – se vie aikaasi vain muutaman minuutin

Historia

Vuodesta 1948 kohti 2030-lukua

“Miksi ei?” -tyyppisestä ideasta kohti Suomen laajinta autovuokraamoverkostoa. 

 

Vuonna 1948 Bertta Laurila pohdiskeli ääneen “Miksi lainaamme autoa, emmekä ota siitä maksua?” Ideasta kohti toteutusta, ja näin syntyi Laurilan Autovuokraamo, joka on nykyisen Scandia Rentin alkuhetki. 

Seuraavana vuonna Lauriloiden perheeseen syntyi poika Heikki, eikä kukaan vielä vuonna 1949 varmastikaan ajatellut, että 2020-luvulla Heikki toimii Suomen laajimmalle alueelle levinneen autovuokraamo-ketjun hallituksen puheenjohtajana. 

Alkuvaiheen Laurilan Autovuokraamo on myöhemmin, 1980-luvulla, saanut nykyisen nimensä Scandia Rent ja muuttanut nykyiseen ketjun pääkonttorin sijaintiin Tampereen Rantaperkiöllä. 

Scandia Rentin rinnalle perustettiin 2000-luvulla Scandia Leasing palvelemaan pidemmissä autovuokrauksissa. 

Nykypäivänä toimimme kaikkialla Suomessa Hangosta Ivaloon ja ketjussamme on yli 30 yrittäjää ja yli 100 toimipistettä. Yhdestä ideasta lähtenyt perheyritys on palvellut suomalaisia autovuokrausasiakkaissa siis jo kohta kahdeksan vuosikymmenen ajan ja katseemme on suunnattu tiukasti tulevaan, vaikka nykyhetki tarjoaakin jatkuvasti mielenkiintoisia muutoksia ja kehittymismahdollisuuksia. 

Nykypäivän autovuokraus ja -leasing markkina on ajan hermolla ja palvelee niin kuluttajia kuin yrityksiä sekä kustannustehokkaana että ympäristöystävällisenä ratkaisuna tuoden helpotuksia myös 2020-luvun kotitalouksien taloudelliseen paineeseen, onhan auto usein kotitalouden toiseksi suurin menoerä. 

Huomioimme jatkuvasti toiminnassamme asiakaspalvelun ja hyvän asiakaskokemuksen takaamisen. Paikallinen asiantuntijuus ja laaja kumppaniverkosto erilaisten palveluntarjoajien kanssa on ensisijaisessa asemassa kehittäessämme palvelukulttuuriamme. Kaikessa toiminnassamme haluamme myös huomioida suomalaiset juuremme ja perheyrityksen perinteikkään taustan. Historiamme näkyy päivittäisessä arjessamme, sillä Heikki Laurila toimii edelleen ketjumme hallituksen puheenjohtaja ja on mukana kaikissa arjen toiminnoissa. 

Haluamme jatkuvasti kehittyä ja olla mukana kehittämässä alaa, olemmehan sen edelläkävijöitä Suomessa. Olemme jatkuvasti kiinnostuneita uusista aktiivisista ja asiakaspalveluhenkisistä yrittäjistä, jotka haluavat liittyä ketjumme. Haluamme tuoda vuokrapalvelut ja leasing-mahdollisuudet “joka pitäjään”, sillä uskomme paikallisen asiantuntijuuden korvaamattomaan apuun niin sijaisautotoiminnassa kuin vapaa-ajan vuokrauksissakin. 

Teemme jatkuvaa yhteistyötä Suomessa toimivien vakuutusyhtiöiden, Autoliiton ja hanselin kanssa ja pyrimme tuottamaan niin sopimuskumppaneiden asiakkaille kuin omille kuluttaja-asiakkaillemme vertaansa vailla olevan autovuokraus-kokemuksen. 

Paljon on muuttunut vuosikymmenten aikana, mutta yksi on pysynyt. Scandia Rent on 100% suomalaista autovuokrauspalvelua. Niin vuonna 1948 kuin näin 2020-luvullakin. 


 

1948
Laurilan Autovuokraamo
"Miksi ei?"

Laurilat aloittivat autojen vuokrauksen jo 1940 luvun lopulla. Autovuokraamoyhtiön perustamisidean aikoinaan keksinyt Bertta Laurila pohti "Miksi lainaamme autoa, emmekä ota siitä maksua?" ja nämä ovatkin jääneet nykymuotoisen Scandia Rentin perustamissanoiksi.

1940-1950 -luvut
Hyvin erilainen autotarjonta
Alkuvaiheen autotarjonta

Autotarjontaa edustivat alkuaikoina "piikkinokka Mossen" näköiset OPELIT, joita oli Laurilan Autovuokraamolla yhteensä 5 kpl. Musta väri oli 1950 luvun vaiheilla pitkään yleisin auton väri ja muun väriset sekä vaaleansävyiset autot olivat harvinaisuuksia.  

1960-luku
AAVO Aseman Autovuokraamo

Aavo Aseman Autovuokraamo -palvelut käynnistetään Seinäjoella pidetyssä perustamiskokouksessa ja 60-luvulta lähtien Laurilan Autovuokraamon tarjonta laajeni vuosi vuodelta.

1980-luku
Scandia Rent -nimi otetaan käyttöön
Uusi nimi, uudet toimitilat Tampereella

1980-luvun puolivälissä Laurilan Autovuokraamona aloittanut yritys saa nimen Scandia Rent ja siirtää toimintansa Rantaperkiöön, josta yhtiön päämaja edelleen löytyy samoista tiloista. 1980-luvun puolivälissä hallituksen nykyinen puhenjohtaja, yrityksen ideoineen Bertta Laurilan poika Heikki Laurila rekisteröi käyttöön nimen Scandia Rent, joka toimii nykypäivänäkin yrityksen nimenä. 

1980-2020 -luvut
Laajenemisen ja kasvun vuodet
Kasvua ja monipuolistumista

Viime vuosikymmenet Scandia Rent on kasvanut ja monipuolistunut jatkuvasti ja palvelumme ovat muovautuneet asiakastarpeiden ja autovuokrauspalveluiden muuttumisen myötä nykyisen kaltaiseksi monipuoliseksi tarjonnaksi.

2022
Nykypäiväinen kattava autovuokraamoiden
verkosto ympäri Suomen
Scandia Rent tänään

Vuonna 2022 Scandia Rentillä on yli 2500 autoa valikoimissamme ja meillä on yli 100 toimipistettä ympäri Suomen. Yrittäjävetoinen franchise-mallimme takaa erinomaisen paikallisen palvelun kokemuksen asiakkaillemme. 

Katseemme on jo suunnattu 2030-luvulle kohti tulevaisuuden mielenkiintoisia haasteita autovuokrauksen parissa. 

Yhteydenottopyyntö


  Noutoaika
  Palautusaika
  Palautuspaikka

  Jos auto palautetaan muualle kuin noutopaikkaan, tulee vuokraukseen lisäkorvaus toiselle toimipisteelle jättämisestä. Tämä on huomioitu seuraavan sivun tarjouksissa. 

  Palautuspaikka

  Jos auto palautetaan muualle kuin noutopaikkaan, tulee vuokraukseen lisäkorvaus toiselle toimipisteelle jättämisestä. Tämä on huomioitu seuraavan sivun tarjouksissa. 

  Muu palautuspaikka

  Jos auto palautetaan muualle kuin noutopaikkaan, tulee vuokraukseen lisäkorvaus toiselle toimipisteelle jättämisestä. Tämä on huomioitu seuraavan sivun tarjouksissa.